Sökresultat för Frederik Zäll...
Rensa filter?
Hur inleder vi middagsbjudningen? Det är lätt hänt att nästan allt fokus hamnar på varmrätten när man serverar en trerättersmiddag.
I den här boken har Frederik Zäll valt att lyfta fram det första som intas och som således sätter stämningen på middagsbjudningen nämligen förrätten. Här finns både klassiker och…
En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan – SÅSEN!
I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt…
Ny härlig bok med författaren och Allt om mat-bloggaren Frederik Zäll. En bok som ska kännas osvenskt glupsk, lätt burdus och stöddig. Alltså amerikansk! Det är en kokbok med hundratals recept, med godingar gjorda på fläsk, nöt, fisk och fågel, såväl som marinader, rubbar, såser och tillbehör. Här presenteras historik…
Årets bästa bok inom Barbeque & Grillning!
En svensk hyllning till den amerikanska söderns Barbeque! Underbara recept från Texas, Louisiana & Florida mm. Läckra matbilder och reseberättelser fyllda med inspiration och matlagningsglädje.
Följ med vår matlagande Frederik Zäll på hans resor genom USA. I boken…
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning med särskild utrustning Maträtter Maträtter: huvudrätter
Stora Grytboken innehåller 70 recept som alla tillagas i gjutjärnsgryta, lergryta, kastrull eller ugnsform. Läckra klassiker där Frederik samlat sina favoriter, men även några nya varianter som han knåpat ihop med sitt sätt att ”lyxlaga” i fokus. Mysigt för hemmakocken och välsmakande för gästerna.
Långkok…
Årets bästa bok om Streetfood!
Här finns många njutbara och spännande rätter att lyxa till livet med, både vegetariska & köttiga- söta & salta. I den här boken hittar du recept på riktigt bra och enkel streetfood klassiker som till exempel Meatball sub, Buffalo Chicken Wings, Sizzling Fajitas, Falafel och…
Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns.
Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt …
Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirare…
Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för…
Lyxlagat
MAT SOM NJUTNING FÖR BÅDE KOCK OCH GÄST
Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar sig hans matlustar med er på en spännande resa: Boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäster får av maten. Frederik ger läsaren en…
Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Drakarnas land – Rubinmyntet. – Sisten i är ett ruttet ägg! Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen uppochner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin…
Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Vinterlovet är nära och Pax sitter och dagdrömmer på en trist historielektion. Plötsligt börjar rubinen han har i ett lädersnöre runt halsen att lysa. Portalen till Drakarnas land är öppen igen. De goda drakarna behöver Pax och Blancas hjälp mot Giza, ondskans drake, som den här gången svept in ön Marshia i svart magi.…
Jag älskar korv, jag älskar att laga mat med korv. Dessutom älskar jag att göra oväntade maträtter med råvaror som folk helt enkelt inte förväntar sig. Nämner man korv med bröd så är det med väldigt stor säkerhet en grillad eller kokt korv i ett torrt korvbröd med senap och ketchup som folk visualiserar, men inte…
Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.
Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks…
Några små avslöjanden i Frederik Zälls blogg på webbsidan AlltOmMat.se har visserligen röjt tankar på det underskattade ämne som lergrytan utgör. Dock trodde väl inte alla läsare av Lyxlagat att den skulle få en lika levnadsglad efterföljare så snabbt!
I Lyxlagat i lergryta får Frederik Zäll åter visa upp den vinnande…
”Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie Pie. Dessutom…
Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är
en hängiven matnjutare. Det framgår både av hans
bloggande och såklart även i hans tidigare storsäljare i
Lyxlagat-serien.
Kanske har du med glädje bekantat dig med Frederiks
recept på matlagarens njutning redan tidigare. Denna
njutning består av lika delar livslust och…
Efter de framgångsrika matböckerna i ”Lyxlagat” serien och ”Lergrytor, stekar och långkok” är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok.
Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har…
Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Proppmätta av godis ligger Pax och Blanca utslagna på soffan. Plötsligt tänds rubinmyntet som Pax bär i ett lädersnöre om halsen. Båda två vet vad det betyder, portalen till Drakarnas Land är öppen.
Det är dags för deras sista uppdrag som drakriddare. Drakarnas land ska äntligen befrias och den onde Giza störtas. För…
Nu är det dags för matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll att ännu en gång få sällskap i sin Lyxlagat-serie. Denna gång är det dryckesexperten Örjan Westerlund som bidrar med sin kunskap om de starka dryckerna vi svenskar så gärna avnjuter i sällskap med den svenskaste av alla mattraditioner: den lätta, härliga…